top of page
  • Foto van schrijverCID Electronic

Waarom zijn systemen voor aanwezigheidsregistratie belangrijker dan ooit?

De productiviteit van een bedrijf hangt af van de productiviteit van de werknemers, en dus van hun aanwezigheid op de werkplek. Met behulp van inkloksystemen met badgelezers of vingerafdrukscans blijft u in realtime op de hoogte. Bij CID Electronic zijn we sinds 1983 gespecialiseerd in tijdregistratiesystemen.

De prikklok heeft een verandering ondergaan

De ouderen onder ons herinneren zich nog de tijd dat dat er werd geklokt door een kartonnen kaart in een prikklok te steken. De technologische vooruitgang heeft het mogelijk gemaakt deze prikklok te vervangen door veiligere oplossingen, zowel wat betreft de privacy als de toegangsmogelijkheden. Of het nu met badges, pasjes of online (met software / virtuele prikklok) is, de kloktijden worden automatisch geregistreerd in een computersysteem. Voortaan kan een werknemer gemakkelijk via zijn pc gebruikmaken van een speciaal softwareprogramma om zijn aankomst of vertrek aan te geven.


Wanneer managers deze informatie raadplegen, weten ze precies wie er aanwezig is en kunnen ze tevens verschillende rapporten automatisch genereren. Bij afwezigheid van een werknemer, wat de oorzaak ook is, kan daarop onmiddellijk actie worden ondernomen.


Werknemers die buiten het kantoor aan het werk zijn of op afstand werken, kunnen de virtuele tijdregistratieoplossingen ook gebruiken door middel van een VPN-verbinding of via de cloud.


Autonomie en verantwoordelijkheid van werknemers

De eenvoud van de oplossing zorgt ervoor dat werknemers deze gemakkelijk in hun werkroutine kunnen toepassen. Werknemers zijn in staat om hun absentie, en met name hun vakantieplanning, zelfstandig te beheren.


De HR-afdeling verspilt niet langer tijd aan het verzamelen van aanwezigheidsinformatie en de tijdrovende verwerking van de overzichten betreffende de urenregistratie die wordt bijgehouden in een spreadsheet. De beschikbare gegevens zijn altijd perfect up-to-date en worden op transparante wijze bij de betreffende personen verzameld. Werknemers kunnen er zeker van zijn dat ze foutloos worden uitbetaald, dankzij een snelle en betrouwbare berekening van hun gewerkte uren. Dit voorkomt onnodige verspilling van energie en motivatie, zoals het geval is wanneer de gemaakte fouten weer moeten worden hersteld.


Bij CID Electronic, actief in heel België, zijn we experts in productiecontrole en tijdregistratiesystemen. Bel ons voor een biometrische prikklok of een prikklok met badgelezer in Luik, Namen, Brussel of Luxemburg.

Comments


bottom of page